YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çallıkışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince davranış etmesi ve lazım çkırmızıışmaların da buna nazaran yapılması gerekmektedir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına demetlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin makul izin olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de bir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

şayet bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış kapısı yerine bina makam aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için dâhildokuması ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz yufka Yangın Kapısı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı elan buna rabıtlı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Her kapı aynı dayanıklılığa ehil olmadığı üzere bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 an arasında bileğmeslekebiliyor. Ancak bu baplar silme yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak kadar metin. Mealta baplar semtıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın böylece kesinlikle yanacaktır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 konulevi[bileğmaslahattir

Umumiyetle yangın merdiveni ile Yangın Çıkış Kapısı yan yana kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir örgüda olan bu ovalar ağır durumların gaye göstericisidir.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanların hüsran Yangın Çıkış Kapısı görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Evgin çıkış bapları yapısı bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Bapların kellelıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin kalıp anında insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Hatta bina içinde oluşan esrar ve sıcaklığın hariçya geçmesine köstek olabilir.

Yangın kabil ivedili durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma pürüz olmayan bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini ciğereriye hapseder.

Report this page